Институтът представи свои иновативни разработки, в резултат на дългогодишна научна дейност на академичния колектив, в „Конкурс за иновации“.
Конкурсът за иновации, представени на изложбите АГРА, ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ, отличи най-авангардните предложения. Той се организира по инициатива на Международен панаир Пловдив с подкрепата на Министерството на земеделието и Селскостопанската академия. Депозирани са 32 заявки за иновативни продукти и технологии, от 35 фирми и 15 научни института, които се състезаваха в 8 категории. Комисията по иновации, оценила иновативните продукти, бе съставена от изявени учени и експерти от всички браншове.
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев връчи награди за научна дейност и разработки в конкурса за иновации на Международното изложение Агра 2024.
Повече български семена, повече обработваема земя и повече български плодове и зеленчуци пожела министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, след като награди отличените в категорията „Научни разработки“. Институтът по фуражни култури – Плевен спечели най-високото отличие в конкурса – Плакет и Дипломи за иновации за представените четири иновативни технологии: технология за семепроизводство на многогодишни житни треви; технология за производство на фураж и семена от пролетен фуражен грах; технология за създаване и използване на ливади и пасища и технология за отглеждане на техническо сорго (метла).

Comments are disabled.